Ministrul Sănătății din Noua Zeelandă a încălcat restricția: „Am fost un idiot”

Ministrul Sanatatii din Noua Zeelandă, David Clark a încălcat restricțiile și a plecat la  mare cu familia. “Am fost un idiot”, a recunoscut el. Ministrul și-a prezentat imediat demisia ,dar a fost momentan respinsă temporar din motive întemeiate.

David Clark s-a dus pe plajă împreună cu familia, la 20 de kilometri de casă , încălcând astfel blocajul impus țării pentru situațiile de urgență al coronavirusului . „Într-un moment în care i-am rugat pe neozeelandezii să facă sacrificii istorice, i-am dezamăgit pe toți. Am fost un idiot ”, este declarația raportată de BBC.

Ministrul Clark și-a înaintat demisia care a fost însă respinsă de premierul Jacinda Ardern . Premierul, care a instituit reguli stricte nu justifică comportamentul iresponsabil al ministrului, dar consideră că o astfel de acțiune ( demisia ) ar provoca  o destabilizare pe frontul sănătății: ” Într-o altă situație normală, l-aș fi dat afară – a explicat premierul – Clark a greșit și nu există nicio scuză”. Deocamdată, ministrul Clark a fost înlăturat din funcția de adjunct al finanțelor și retrogradat din ierarhia guvernamentală.

Coronavirus, pentru un rabin ultra-ortodox ar fi „pedeapsa divină pentru gay pride”

Coronavirus, situația din Noua Zeelandă

În Noua Zeelandă, începând cu 25 martie a fost impusă blocarea totală a țării  care va dura timp de patru săptămâni . Toate întreprinderile comerciale și de agrement au fost închise, companii care nu produc necesități de bază; ieșirile sunt interzise, ​​cu excepția cazurilor de necesitate sau de muncă. O măsură acum familiară și răspândită în toată lumea.

Noua Zeelandă are în jur de 5 milioane de locuitori. În prezent, numărul total de cazuri este de 1.160 , inclusiv 1 deces și 241 de persoane considerate vindecate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.