Ministrul Sănătății din Brazilia: “M-am săturat de Bolsonaro, îmi dau demisia”

Ministrul Sănătății din Brazilia: “M-am săturat de Bolsonaro, îmi dau demisia. Am luptat timp de 60 de zile. Gata am obosit.” Aceasta este izbucnirea pe care Luiz Henrique Mandetta a declarat-o publicației „Veja”, un ziar brazilian. Mandetta a spus că intenționează să renunțe la postul său de ministru al sănătății, confirmând zvonurile care au circulat de mai multe zile în guvernul președintelui Jair Bolsonaro. Odată cu sosirea epidemiei de coronavirus, relațiile dintre ci doi au devenit din ce în ce mai tensionate, în principal datorită liniei Bolsonaro – definită drept „moale” și „schimbătoare” – în fața urgenței coronavirusului.

„Mi-am măsurat cuvintele timp de șaizeci de zile”, a spus ministrul pentru ziar, plângându-se de „schimbări de idee” și probleme care veneau, chiar și atunci când păreau rezolvate. Între timp, Bolsonaro este acuzat că a subestimat epidemia, care a ajuns acum la aproape 30.000 de infectați. Într-un raport al radiodifuzorului britanic BBC, se raportează că la Villa Formosa, „cel mai mare cimitir din America Latină”, la porțile San Paolo, morții și înmormântările cresc rapid.

Coronavirus, New York prelungește blocajul cu încă o lună: 606 morți

Potrivit responsabililor cimitirelor, dacă până acum în medie veneau 40 de sicrie într-o singură zi, acum sunt 60, iar cauza este atribuibilă pandemiei.
Rudele au puțin timp pentru a participa la înmormântare și doar în grupuri de cel mult zece persoane, cu respectarea măsurilor anti-contagioase. Chiar astăzi, autoritățile statului Sao Paulo au recunoscut că într-o săptămână decesele au crescut cu 180%. În acestă perioadă, internările în terapiile intensive au crescut de la 33 la 525, determinând autorităților sanitare  să extindă „zona roșie” până pe 22 aprilie.

Din cauza creșterii mari a numărului de victime ale Covid-19 în Brazilia, un spital din statul Rio de Janeiro a închiriat un container pentru a depune cadavrele care nu mai intrau în morgă

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.