Mincinosul anului 2020: Trump câștigă cel de-al 7-lea „Pinocchio de Aur” de la Washington Post

În fiecare an, Washington Post acordă un premiu, „Pinocchio de Aur ”, politicianului care a spus cele mai mari minciuni din timpul anului. Ca întotdeauna, Trump este câștigătorul în absolut cu 7 premii, dar nici Joe Biden nu este scutit, ducând acasă două premii.

Ziarul explică faptul că a încercat să nu se concentreze prea mult pe Trump, dar că avalanșa declarațiilor „false sau înșelătoare” a fost de așa natură încât, până la jumătatea lunii octombrie, pragul de 25.000 de minciuni fusese depășit, cu 6-700 de neadevăruri pe zi în campania electorală. Cu toate acestea, postul de la Washington spune că speră că Trump nu va mai apărea și pe lista anului 2021, întrucât clasamentul anual se referă în mod normal doar la cine este responsabil și „contează cu adevărat în dezbaterea politicii naționale”.

Citește și Oroare în Rusia ! Bunicii și-au strangulat nepotul și l-au aruncat în sobă: ”Nu se mai oprea din plâns ”

Desigur, este dificil să enumerăm toate afirmațiile despre care se crede că sunt false, dintre care unele se repetă de sute de ori. Washington Post le-a grupat în categorii: despre pandemie, asistență medicală, fraudă electorală  și acuzații de violență în timpul protestelor mișcării ”Black life matter”. Ca să nu mai vorbim de pretenția de a fi președintele care a făcut cele mai multe pentru afro-americani și homosexuali. Și acuzația repetată de crimă, care nu a fost niciodată judecată, împotriva reporterului MSNBC, Joe Scarborough.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.