Mina, fetița-mireasă în vârstă de 7 ani: din cauza disperării mama este obligată să o vândă unei rude

Mina este o fată afgană în vârstă  de 7 ani. Din cauza mizerii, mama a căsătorit-o cu un unchi în schimbul sumei de 2.400 de euro. Datorită intervenției unor activiști locali, care au strâns și au returnat banii, fetița a putut să-și îmbrățișeze din nou familia. Cu toate acestea, potrivit raportului  UNICEF, fenomenul mireselor-fetițe din Afganistan este larg răspândit

Mina, micuța afgană de 7 ani , în scurta ei viață a experimentat doar durere și mizerie A rămas orfană când talibanii i-au ucis tatăl în urmă cu doi ani. Era un ofițer de poliție.  Cu mama și fratele ei, fetița a fost forțată să-și părăsească satul natal, iar de un an și jumătate singurul lor adăpost au fost două corturi donate de organizația umanintară Consiliul Danez pentru Refugiați. Locuiesc în Shaidahi, o zonă transformată într-o imensă tabără de refugiați la marginea orașului Herat, în vestul Afganistanului.

“Nu avem nimic – spune mama, Qamar Gul în vârstă de 35 de ani  -cu excepția acestor două corturi. Aici nu există apă, nici haine. Iar odată cu sosirea iernii zilele sunt și mai reci “. Tocmai sărăcia a determinat-o pe femeie să o vândă pe minuța Mina unei rude , după cum relatează The National.

Citește și ONU, Siria: „Aproape 300 de mii de sirieni strămutați din Idlib de la mijlocul lunii decembrie”

 

De teamă să nu se confrunte cu o nouă iarnă plină de greutăți, în urmă cu cinci luni, Gul a luat decizia dramatică: să-și căsătorească cu fiica  cu o rudă bogată din provincia lor de origine. O alegere dureroasă care, în intențiile femeii, ar fi trebuit să evite alte suferințe celui mai mic. „După ce mi-am pierdut soțul – spune mama – am pierdut totul. Nu mai aveam  o casă sau un teren, și nici ceva de mâncare. Mina nu avea nici măcar o pereche de șosete. Sufera din cauza lipsei de mâncare și nu mai știam ce să fac.  Am fost într-o situație disperată”, se justifică Gul.

În timp ce mama ei vorbește, Mina stă lângă ea cu privirea în jos șiochii plini de lacrimi.  Pentru o sumă de 210 mii de afgani ( puțin peste 2.400 de euro ), Mina urma să devină mireasa-fetiță a unei rude îndepărtate. Un avans de 60 de euro a fost suficient pentru ca Gul să-și trimită fiica „cumpărătorului” ei, un unchi din provincia Badghiș, din nord-vestul țării. Ceremonia a fost programată câteva zile mai târziu, dar între timp, femeia a primit o veste care a făcut-o să anuleze acea căsătorie aranjată.  avut un răspuns după care a decis să anuleze acele nunți aranjate.

Cu ajutorul unor activiști locali care au strâns banii pentru a fi livrați unchiului ei, Mina a putut să se întoarcă în brațele mamei sale. De asemenea, i-au înmânat femeii o mică sumă de bani pe a garanta o educație fetiți.

„Este adevărat că este o mare greșeală să-ți căsătorești copilul de numai 7 ani în schimbul unei sume de bani, dar nu am avut de ales. Am fi murit fără acești bani “, a spus Gul.

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.