Mina din Peru, care otrăvește mai mult de 2.000 de copii cu metale grele

În Peru, o mină gigantă a otrăvit aerul și apa cu metale grele, cu consecințe foarte grave asupra sănătății copiilor.

Volcan, o companie minieră controlată de Glencore, este unul dintre cei mai mari producători din lume de zinc, plumb și argint și se află în Cerro de Pasco, un oraș peruan cu aproximativ 70 de mii de locuitori. Mina produce la prețuri foarte competitive, cea mai mică din industrie, dar factura de plătit pentru mediu și pentru sănătatea oamenilor este foarte mare, deoarece a provocat și provoacă poluarea mediului extrem , contaminând aerul, solul și apa cu plumb , arsenic și alte metale grele.

Citește și Corpuri umane lăsate să se descompună și devorate de șobolani: scandal la centrul de studiu de la Universitatea din Paris

Ca urmare a poluării mediului, speranța de viață a celor care trăiesc în această zonă este mai mică de cinci ani comparativ cu media, iar mortalitatea infantilă este mai mare decât cea înregistrată în alte orașe peruviene.  Copiii sunt deosebit de vulnerabili la intoxicarea cu metale grele , deoarece  în cantități egale, ei absorb mai mult plumb decat adultii.

Se estimează că peste 2000 de copii sunt supuși la intoxicații cronice cu metale grele în toată regiunea . Consecințele pentru ei sunt dramatice: copiii suferă de anemie severă, paralizie și handicap.  Glencore nu oferă răspunsuri, neagă responsabilitatea și pretinde că nu încalcă niciun standard și că a îmbunătățit tehnicile de extracție, pentru a nu deteriora mediul.

Cu toate acestea, imaginile din satelit și analiza din  părul copiilor spun opusul: nivelurile de plumb sunt în continuă creștere atât în ​​mediu, cât și în corpul celor mici.

satelit

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.