Milioane de lăcuste continuă să devasteze Sardinia: invazia din 2020 este „cea mai mare din ultimii 70 de ani”

Milioane de lăcuste devastează Sardinia a alertat Coldiretti Nuoro Ogliastra în luna mai și aproximativ 25.000 de hectare de culturi au fost distruse, cu pagube de peste 50% în agricultură. Și anul trecut, a avut loc o invazie similară cu multe hectare de teren invadate de lăcuste, provocând pierderi mari la aproximativ 20 de ferme situate între Ottana, Bolotana, Orotelli și Orani. Acum, într-o perioadă deja dificilă din cauza coronavirusului, coșmarul se repetă.

 

La începutul lunii iunie, directorul Coldiretti Nuoro Ogliastra, Alessandro Serra, a precizat că, din păcate, oprirea lăcustelor în acest stadiu avansat este dificilă și singura speranță este intervenția prădătorilor naturali, cum ar fi păsările. O adevărată catastrofă biologică care i-a determinat pe fermierii locali și pe municipalitățile cele mai afectate să solicite starea de dezastru natural, având în vedere situația deja tragică a multor afaceri agricole locale afectate de criza economică în urma coronavirusului ” cu 6 din 10 companii ( 58%) care au înregistrat o scădere a activității “.

Nu doar Africa și Pakistan: Sardinia invadată de lăcuste

În realitate, nu numai Sardinia se confruntă cu această problemă, lăcustele au proliferat în număr îngrijorător în alte țări, atât de mult încât Banca Mondială a numit invazia din 2020 „ cea mai mare din ultimii 70 de ani ” cu 23 de țările amenințate „ între Africa de Est, Orientul Mijlociu și Asia ”.

Cauzele? Schimbările climatice care ar fi sporit căldura exagerată” într-un 2020 care se situează ca fiind cea mai călduros din 1800, cu temperaturi cu 1,41 grade mai mari decât media “, potrivit Coldiretti. Condițiile climatice care determină „ o dezvoltare anomală a acestei insecte cu„ invazii biblice ”care, amintindu-le pe cele din trecut, produc pagube grave în mediul rural, dar pot ajunge și în orașe ”, afectând astfel nu numai câmpurile, ci și grădinile de fructe și legume.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.