Mii de refugiați au rămas fără adăpost după inundațiile din Siria. Alarma ONU

Corturi distruse, efecte personale pierdute și mâncare pierdută în mijlocul iernii în Siria. Acesta este bilanțul cuprins într-o notă a Oficiului Organizației Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), care afirmă că cel puțin 196 de tabere din Idlib și Alep au suferit pagube, multe drumuri sunt întrerupte de ploi abundente.

Cel puțin 67.600 de corturi au fost afectate, peste 3.760 distruse și peste 7.720 avariate: „Mii de persoane au fost relocate temporar, dintre care multe au nevoie de adăpost imediat și pe termen lung, sprijin alimentar și nealimentar”.

“Ploaia și temperaturile reci aduc, de asemenea, nevoia continuă de combustibil și încălzire, îmbrăcăminte de iarnă, pături, alimente și apă, produse de igienizare și igienă”, a declarat Mark Cutts, coordonator regional adjunct al Ocha. Fără „pregătirea de iarnă suficientă, fără adăposturi și tabere pregătite pentru a rezista condițiilor dure și fără căldură, oamenii ar putea recurge la mecanisme periculoase, cum ar fi arderea materialelor pentru a produce căldură, crescând riscul de focare. , a declarat agenția ONU.

Citește și Incendiu de proporții la Institutul Matei Balș: patru pacienți au murit, trei dintre ei carbonizați și zeci de pacienți au fost evacuați

Probabilitatea de incendii accidentale este sporită de dificultățile de acces la combustibili siguri, din cauza deficitului și prețurilor ridicate ale combustibilului, precum și a deteriorării economice generale din nord-vestul Siriei, a adăugat el.

În ultima lună, au fost raportate aproximativ 17 incendii care au afectat 28 de familii, au distrus 28 de corturi, rezultând un deces și șapte răniți. OCHA raportează, de asemenea, că, între timp, luptele în curs din regiune continuă să pună presiune asupra civililor, în special în apropierea autostrăzilor M4 și M5, două artere cheie care leagă capitala Damasc de orașul Alep și de o mare parte a Siriei de Nord. Un număr de victime civile, inclusiv copii, s-au produs ca urmare a bombardamentelor de artilerie sau a minelor neexplodate. Unele incidente au avut loc în zone rezidențiale sau pe piețele locale, crescând riscul pentru civili.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.