Mii de pui de focă morți pe o plajă din Namibia. Biologi: „Viitorul echilibru al coloniei este în pericol”

Peste 5.000 de pui de focă au fost găsiți morți pe plajele din Namibia. Un masacru potrivit biologilor marini și experților în colonia Pelican Point în octombrie, care este încă învăluit în mister. Experții Ocean Conservation Namibia au încercat să clarifice cauzele, cerând colaborarea cetățenilor și turiștilor care au trecut prin coastele africane și au asistat la tristul fenomen, relatează Independent

Cercetătorii din Namibia și Africa de Sud consideră că mii de foci femele, care nasc de obicei în aceste luni ale anului, au născut pui morți din cauza condițiilor de sănătate precare ale mamelor  probabil legate de alimentația deficitară și de posibila prezență a unei bacterii. Cauzele sunt încă de investigat, în așteptarea primelor necropsii, dar echipa Ocean Conservation Namibia (Ocn) este îngrijorată de numărul mare de pui care au fost deja identificate de-a lungul coastelor țării și în zonele din apropiere.

Citește și Apocalipsa lăcustelor revine în Africa de Est: lovită de un al doilea val de invazie

După cum a explicat dr. Tess Gridley, care coordonează cercetarea și expertul Naudé Dreyer de la Ocn, în timpul sezonului de reproducere care are loc în această perioadă mii de femele nasc în colonii și la scurt timp după ce  împerechează. Anul acesta, însă, încă de la începutul lunii octombrie, femelele din Pelican Point păreau deosebit de slabe și de obosite, poate din cauza lipsei de hrană sau poate, își amintesc experții, din cauza unei boli aflate în studiu.

Femelele au născut sute și sute de pui aproape toți morți, lăsând mii de pui pe plajele din Namibia, o scenă sfâșietoare fotografiată de drone.

Sute depui au fost găsiți și în Cape Cross. În 1994, aproximativ 15.000 de pui de focă au fost găsiți morți din cauza lipsei de hrană și din cauza unei infecții bacterică (Streptococcus phocae ).

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.