Mii de persoane pe străzile din Berlin pentru a sărbători 1 mai, dar infecțiile au crescut după ridicarea blocajului

Numărul de infecții cauzate de coronavirus în Germania a crescut pentru a cincea zi la rând, iar guvernul ia în considerare efectele sfârșitului timpuriu al blocajului asupra întregii națiuni. Ieri mii de protestatari au ieșit pe străzile din Berlin  cu incidente sporadice între tineri și oamenii legii. Aceasta este evoluția datelor privind noile persoane infectate care fac ca Berlinul să reflecte.  Pe 27 aprilie au fost 1.018 noi pozitivi (cu 110 decese), pe 28 –  1.114,  pe 29-  1.300, pe 30 1.478, până acum 1.639 astăzi cu 193 de victime.

În New York nu mai știu unde să pună morții

Abordarea guvernului german cu privire la epidemie  a fost apreciată de organizațiile de sănătate. Angela Merkel a anunțat joi că Germania va redeschide spațiile sociale, cum ar fi muzeele și grădinile zoologice, și că comunitățile religioase pot reporni serviciile. Potrivit Institutului Robert Koch, care a monitorizat numărul de infecții cu coronavirus și decese începând cu 26 aprilie, rata infecției în Germania a crescut rapid, în ciuda unei scăderi generale pe termen lung.

Creșterea numărului de decese a forțat-o pe Merkel să  anunțe o ipotetică întărire a măsurilor de blocare: ”Dacă curba epidemiei devine din nou abruptă, vom avea nevoie de un sistem de alertă pentru a putea acționa la timp. Este absolut important să rămânem disciplinați. ”

Bolsonaro împotriva OMS: „Promovează homosexualitatea și masturbarea în rândul copiilor”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.