Mii de flori pentru soția sa oarbă, povestea japonezului Kuroki

Mii de flori pentru sotia sa oarba, povestea japonezului Kuroki

O poveste emoționantă  vine din Japonia și descrie modul în care dragostea poate depăși tot felul de dizabilități. În ultimii ani, un bărbat a plantat mii de flori pentru soția sa oarbă, astfel încât parfumul lor să-i redea fericirea pierdută odată cu boala.

Protagoniștii acestei povestiri sunt soții Kuroki, căsătoriți din 1956  care locuiesc la ferma Shintomi din prefectura Miyazaki.

Kurokisii și-au trăit toată viața în ferma lor modestă și pe ce măsură ce se apropiau de pensie după o viață de muncă se gândeau cum își vor petrece bătrânețea.Dar un eveniment trist le-a dat planurile peste cap. La vârsta de 52 de ani, de fapt,  femeia Kuroki a devenit complet oarbă  din cauza diabetului. O lovitură foarte puternică care i-a provocat depresie și a făcut-o să se închidă în casă.

Preocupat de sănătatea soției sale, domnul Kuroki a fost determinat, în ultimii ani de viață,  să nu  lase ca acestă boală să o arunce în tristețe și întuneric. Astfel, într-o zi, el a observat cum trecătorii se opresc adesea să se uite la grădina sa mică plantată cu flori roz shibazakura, cunoscută și sub numele de mușchi roz.

În acel moment, omului ia venit o idee : dacă soția lui nu mai putea să vadă lumea, atunci o va percepe prin miros.

De-a lungul anilor, bărbatul a început să-și extindă grădina plamntând  mii de alte flori, dând viață unui spectacol de flori care atrage vizitatori și privitori din întreaga țară. De fapt, Japonia este istoric foarte renumită pentru florile extraordinare de primăvară ale cireșilor și, în general, pentru arta florală tradițională  precum Ikebana.

Mama a doi copii Dana Eftimie, decedută în Italia, salvează alte vieți: familia donează organele

flori 1Până în prezent, grădina soților Kuroki atrage peste 7.000 de vizitatori pe zi, în special în perioadele de înflorire din martie și aprilie. Între timp, mica fermă a lor a devenit un fel de muzeu, cu fotografii ale poveștii lor de dragoste  Acum, doamna Kuroki nu mai este o victimă a orbirii ei, ci mai degrabă își  trăiește noua viață cu bucurie și dragoste.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.