Mii de băieți siliți să cerșească în școlile religioase din Senegal

În orașul plin de viață Saint Louis, Senegal, șase băieți tineri se trezesc devreme. Nu au ce mânca, așa că își vor petrece dimineața bătând din ușa în ușă, cerșind micul dejun.

Este traiul de viață pentru zeci de mii de talibeni din această țară predominant musulmană – băieți tineri care trăiesc în școli religioase numite daaras, departe de familiile lor și departe de casă.
Este o tradiție comună în vestul Africii ca părinții să-și trimită fiii la aceste școli pentru a învăța Coranul. Dar daarasele nu sunt reglementate de guvernul din Senegal și, în timp ce condițiile variază, mulți băieți ajung să trăiască într-o zonă extremă, obligați să cerșească cea mai mare parte a orelor și bătuți dacă nu îndeplinesc o cotă de bani, orez sau zahăr stabilit de profesorul lor Coranic, care se numește marabout, relatează CNN.

Cerșitul forțat este cea mai frecventă formă de trafic de persoane din Senegal. Human Rights Watch estimează că peste 100.000 de talibeni sunt obligați să ceară acolo.

Povestea îngrozitoare a unei tinere violată de tatăl ei de patru ori pe zi: a născut și un copil

Mamadou are proxumativ 10 ani, dar nu este sigur. El a fost trimis de familia sa dintr-o parte rurală din Senegal la Saint Louis, un oraș din nordul țării, pe când avea doar cinci ani. Trăiește cu alți 40 de băieți într-un daara care stă în vârful unui depozit de gunoi. Casa improvizată este o structură parțială de bloc fără acoperiș. El spune că marabout-ul său îl bate dacă nu strânge cota de 300 CFA, echivalentul a 50 de centi, în fiecare zi, într-o țară în care o treime din oameni trăiesc sub pragul sărăciei.

Ne va bate astăzi, iar mâine când mergem să cerșim dacă nu aducem orez brut acasă, ne va bate din nou”, spune Mamadou pentru CNN. „Suntem forțați”.

„Da, este necesar ca aceștia să cerșească, pentru că nu am mijloacele de a-i susține”, spune profesorul. “Întrucât nu avem sprijin din partea guvernului, putem supraviețui doar prin cerșit.” El recunoaște, de asemenea, că își bate elevii când nu studiază suficient de mult în timp ce învață Coranul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.