Migrantii, Medici fara frontiere: “3000 de persoane sunt blocati in centrele de detentie din Libia”

Migrantii, Medici fara frontiere: “3000 de persoane sunt blocati in centrele de detentie din Libia”

Mii de familii libiene continuă să fugă și alți 3.000 de migranți și refugiați sunt încă blocați în centrele de detenție în apropierea zonei de conflict. Numărul de morția crescut până la 205 de morți și 913 răniți.

 

Alarma provine de la Organizația Medici Fără Frontiere privind situația populației din Libia, unde un nou război civil a izbucnit acum două săptămâni. Potrivit declarației emise de către ONG, echipele care ajuta oamenii din Tripoli au declarat:

 

„Mii de familii libiene continuă să fugă și 3.000 de migranți și refugiați sunt încă blocați în centrele de detenție în apropierea zonei de conflict. Echipament medical mai au stocuri de medicamente pentru de doar două săptămâni și mulți oameni au rămas fără apă și electricitate de câteva zile ”

 

„Oraganizația Medici Fără Frontiere solicită măsuri concrete pentru protejarea civililor și a infrastructurilor civile, inclusiv pentru personalul medical, evitarea atacurilor fără discernământ în zonele dens populate – se mai arată în declarație – și solicită evacuarea imediată a terenului de peste 3.000 de refugiați și migranți prinși în centrele detenție aproape de luptă “.

 

ONG-ul continuă să opereze în centrele de detenție din Anjila, Abu Salim, Sabaa și Tajoura și să ajute familiile strămutate prin distribuirea alimentelor și a apei potabile și prin furnizarea de îngrijiri medicale.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, numărul morților din Libia de la începutul războiului a crescut la 205 morți și 913 răniți. Consiliul de Securitate al ONU a încercat să găsească un compromis cu privire la un proiect de rezoluție elaborat de Marea Britanie, care a cerut încetarea imediată a focului și angajamentul de a pune capăt ostilităților din Libia, fără rezultate.

 

”În anul 2018, 13.500 de persoane au fost capturate de către așa-numita Garda de Coasta Libian și a închise în lagărele de concentrare. 2.200 de persoane au murit sub tortură, vorbim despre catastrofe, mii și mii de oameni au fost torturați și uciși “.

 

Te-ar putea interesa și Sicrie cu persoane decedate au fost descoperite intr-un depozit din Italia

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.