Migranții în frig și înghețați. Condițiile inumane în interiorul taberei de refugiați Vucjak din Bosnia

În ciuda cererilor de a fi mutați înainte de sosirea iernii, sute de migranți sunt încă blocați într-o tabără cu corturi improvizate în apropiere de Bihac, în nord-vestul Bosniei, în timp ce un val de îngheț și zăpadă lovește regiunea. Sub corturile  care se pliază sub greutatea zăpezii, migranții din tabăra Vucjak de lângă orașul bosniac Bihac aprind focul și se înfășoară în pături  pentru a încerca să rămână uscați și calzi.

Din interiorul corturilor din care se vede ieșind fum se aud oameni care tușesc neâncetat. În afara corturilor, migranții , unii în șlapi se plimbă în noroi.

migra

Instituțiile internaționale și organizațiile umanitare au solicitat în mod repetat închiderea taberei de la Vucjak. Această tabără se află pe un fost depozit de deșeuri lângă un câmp minier al războiului din 1992-95 din Bosnia. Autoritățile din Bihac au înființat tabăra în regim de urgență pentru a primi mii de oameni blocați în țara balcanică în timp ce încercau să ajungă în Europa de Vest.

Citește și HIV / SIDA sunt încă o amenințare: în lume13 copii și adolescenți mor în fiecare oră

Majoritatea migranților se adună pe partea de nord-vest al Bosniei, deoarece se învecinează cu Croația, un stat membru al Uniunii Europene. Acestea ajung acolo după ce călătoresc prin așa-numita rută balcanică din Grecia, prin Macedonia de Nord, Bulgaria, Serbia și Muntenegru. Voluntarii umanitari avertizează că migranții sunt în pericol de a-și pierde viața dacă vor rămâne în tabăra de la Vucjak în timpul iernii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.