Migranții din centrele de detenție libiene ajung în Rwanda

Aproape 70 de migranți care au rămas blocați în centrele de detenție din Libia au ajuns peste noapte în Rwanda. Ei sunt primii din cei 500 care vor fi stabiliți acolo după ce planurile lor de a pleca în Europa au eșuat. Agenția ONU pentru refugiați – UNHCR – spune că mulți din acest prim val de migranți sunt copii neînsoțiți și persoane vulnerabile, scrie BBC

Oroare : doi copii au fost uciși în bătaie pentru că și-au făcut nevoile pe stradă

„Mulți dintre ei au fost ținuți în centre de detenție din Libia, unde s-au confruntat cu condiții groaznice și abuzuri la drepturile omului timp de câteva luni, dacă nu ani de zile”, a declarat Charlie Yaxley, de la UNHCR, Ben James.

ONU spune că primul grup include mulți copii neînsoțiți, mame singure și familii . Cea mai tânără pasageră este o fetiță de numai două luni născută din părinți somalezi.

Centrele de detenție din Libia: condițiile îngrozitoare în care stau migranții din Zintan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.