Migranți, naufragiu la câțiva kilometri de Mauritania: cel puțin 57 de morți

Tragedie în Oceanul Atlantic, unde un naufragiu a avut loc la câteva mile de coasta Mauritaniei în care cel puțin 57 de migranți  au murit înecați. Barca a plecat joi, 28 noiembrie 2019 din Gambia cu scopul de a ajunge în Insulele Canare .

Ajunși la la Nouadhibou (orașul la 470 km de Nouakchott), barca s-a spart după ce a lovit o stâncă . În timp ce se scufunda, doar cei care știau să înoate au reușit să supraviețuiască. Din cele aproximativ 150 de persoane care se aflau la bord, doar 83 au ajuns pe continent  în înot, în timp ce restul, cu excepția celor 57 de morți  confirmați, mulți sunt dați dipăruți. Știrile au fost confirmate de OIM, o agenție legată de ONU care se ocupă de migranți.

Citește și  Merge în vacanză și se întoarce cu o boală rară „monkeypox” sau variola maimuței

De îndată ce supraviețuitorii au ajuns pe uscat , autoritățile mauritaniene i-au dus într-un loc sigur din Nouadhibou, unde au primit îngrijirile necesare, precum și haine și pături.

Conform surselor locale, speranțele de a găsi alți migranți în viață sunt reduse. Și în acest moment se caută cadavrele celor dispăruți în mare…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.