Micuțul Tony, la 5 ani și fără picioare parcurge 10 kilometri și strânge 1 milion de lire pentru medici și asistente

A parcurs 10 kilometri în 30 de zile cu ajutorul protezele sale strângând  1 milion de lire, bani pe care i-a donat  Sistemului Național de Sănătate (NHS). Povestea lui Tony  Hudgell, din Kings Hill în Kent, care la doar 5 ani a devenit protagonistul unei povești extraordinare, a călătorit în întreaga lume. Băiatul ș-a inspirat de la căpitanul Tom Moore , care la vârsta de 99 de ani a făcut 100 de ture în grădina sa cu ajutorul unui mergător și a strâns 32 de milioane de lire, bani pe care i-a donat  spitalul de pediatrie din Londra care i-a salvat viața când avea doar 41 de zile. Scopul inițial era să strângă 500 de  lire, dar în câteva săptămâni a reușit să depășească cu mult această cifră.

Tom Moore, veteranul de război care a strâns 32 milioane de euro împotriva Covid-19 , împlinește 100 de ani

 

Tony și-a pierdut ambele picioare când avea puțin peste o lună, după ce a suferit abuzuri fizice din partea părinților săi biologici, care în prezent sunt în închisoare. Leziunile au dus la septicemie  și la insuficiența multiplă a organismului. Starea lui a fost atât de gravă încât a fost necesară amputarea ambele picioare de la genunchi. În ianuarie , părinții săi adoptivi, Paula și Mark, i-au făcut proteze, pe care a învățat să le folosească în lunile de carantină.

Pentru a-i premia efortul,   Tony a fost onorat cu premiul Point of Light, premiu care este acordat „voluntarilor individuali excepționali”.  “Tony este o inspirație pentru toată lumea – a spus Tom Tugendhat, care i-a înmânat premiul -. El a intrat în inimile întregii națiuni , iar provocarea sa i-a permis să demonstreze  cât de special este pentru noi toți”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.