Micuța Evie, a murit de meningită la doar 4 ani: inima ei salvează un alt copil

Micuța Evie May, din Radcliffe (Marea Britanie), a murit la vârsta de patru ani din cauza consecințelor grave unei forme rare de meningită. Povestea ei  tragică a fost comunicată de mama sa Courtney presei britanice. Totul a început când, într-o dimineață, copilul a refuzat micul dejun, plângându-se de o durere de cap. La scurt timp după aceea, a început să aibe durei puternice la stomac, însoțită de febră foarte mare. Mama a chemat imediat o ambulanță care a transferat-o pe Evie de urgență la spital.

Spitalizarea datează de la 22 martie. Analizele au arătat că era vorba de meningită, în special de o formă de menigită provocată de meningococul de tip B. Pentru a încerca să-i salveze viața, în dimineața următoare doctorii au indus-o  pe miuța Evie în comă farmacologică și  au transferat-o la spitalul de pediatrie din Manchester, unde și-a petrecut ultimele zile din viața sa. A murit pe 27 martie.

Mireasă însărcinată moare cu câteva minute înainte să ajungă la altar: bebelușul a fost salvat

“Ea a fost întotdeauna fericită și sănătoasă”, a spus mama ei. “Am 20 de ani și nu am auzit niciodată de meningococul de tip B.” Pentru a avertiza alți părinți despre un risc atât de grav și subevaluat, Courtney a vrut să facă publice povestea copilului ei.

Cu toate acestea, infecția care a ucis-o pe Evie nu i-a afectat toate organele  vitale.

 

Din acest motiv, după 24 de ore de la deces, mama a decis să accepte donarea de organe. Doctorii din Manchester i-au luat inima, plămânii, ficatul, pancreasul și rinichii. Inima ei  a salvat viața unei fetițe bolnave grav  de numai trei ani.

“Evie va trăi prin alte persoane. Ea a dat acestei copile o altă șansă “, a comentat mama în lacrimi. În timpul scurtei sale vieți “a fost fantastică și fericită. Era o vorbăreață și avea un zâmbet uriaș și ochii mari căprui. Când te uitai la ea, te pierdeai în ochii ei, atât era frumoasă. A fost ca o mică mămică pentru frățiorul ei Carter ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.