Mici și în formă de animale, așa erau „biberoanele” copiilor preistorici

Chiar și bebelușii preistorici au fost alăptați cu „biberoane”, care erau mici și cu diverse forme animale. O echipă de oameni de știință de la Universitatea din Bristol , în Regatul Unit, au găsit ghivece de diminsiunicu vârfuri potrivite pentru mâinuțele celor mici și cu diverse forme animale care ar putea fi folosite pentru hrănirea lor.

Făcute din lut, sticlele antice pentru copii au apărut pentru prima dată în Europa în Neolitic (în jur de 5.000 î.Hr.), devenind mai frecvente în timpul bronzului și fierului. Ele apar diferite, unele chiar cu picioarele și au forma animalelor imaginare. Potrivit paleontologilor, cu acestea erau obișnuiți să hrănească copiii sau eventual bolnavi.

Un profesor duce în spate o elevă cu dizabilități pentru a nu pierde excursia

Însă autorii acestei lucrări extraordinare nu au dorit să se oprească doar la o ipoteză și au căutat dovezi: au selectat apoi trei exemple găsite în mormintele de copii în Bavaria, ceea ce sugerează că au aparținut bebelușilor decedați.   Erau mici (cu diametrul de aproximativ 5-10 cm) și cu un cioc extrem de îngust.

biberoane1

În acest moment, printr-o abordare chimică și izotopică combinată pentru identificarea și cuantificarea reziduurilor alimentare găsite în biberoane, oamenii de știință au demonstrat că acestea au conținut lapte de la bovine, oi sau caprine domestice. Cu alte cuvinte, au căutat urmele chimice ale substanțelor care s-au păstrat cu mii de ani în urmă și de necrezut, dar adevărat, le-au găsit.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.