Mexic, numărul exorbitant de decese devine o problemă

Certificatele de deces sunt deficitare în Mexic . Acest lucru, din cauza pandemiei de coronavirus care, potrivit datelor oficiale publicate în 4 septembrie anul trecut  a provocat moartea a 66.850 de persoane dintr-un total de 623.090 de cazuri pozitive. Cu toate acestea, guvernul a recunoscut că morții ar putea fi mult mai mulți. Situația a fost spusă de jurnalistul mexican Humberto Padgett și acum preluată de un articol din Wall Street Journal. Certificatele de deces sunt epuizate în special, în trei state cu un număr mare de populații: Mexico City, Baja California și statul Mexic (stat federal situat în centrul de sud al țării).

Mexic, lipsa certificatelor de deces

Datorită numărului exorbitant de decese, certificatele de deces sunt tot mai puține în Mexic. La 3 septembrie, epidemiologul Hugo Lopez-Gatell , ministru adjunct al sănătății mexican și însărcinat cu gestionarea urgenței coronavirusului, a anunțat tipărirea și distribuirea a 1,1 milioane de certificate noi și că distribuția a început deja în cele trei au fost menționate în introducerea articolului. Statul Mexic ar avea o nevoie specială, în cazul în care astfel de documente au devenit imposibil de obținut.

Alertă de ciumă bubonică: a treia victimă în două luni

Decedatul nu poate fi îngropat fără certificatul de deces corespunzător. Toate acestea vor duce, după cum se înțelege ușor, la haos, probleme de sănătate, durere pentru cei dragi și o acumulare îngrijorătoare de ceremonii funerare. Eduardo Salinas este proprietarul unei funerare numită La Piedad din orașul Cuautitlan, intervievat de Wall Street Journal, Salinas a spus: „Unele familii păstrează cadavre în casele lor timp de 4-5 zile”. Potrivit lui Salinas, încearcă să obțină certificate de deces de la medicii din țările vecine.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.