Mexic: cel puţin 25 de cadavre au fost descoperite într-o groapă comună

Resturile a cel puţin 25 de persoane au fost descoperite într-o groapă comună clandestină din împrejurimile oraşului Guadalajara, în vestul Mexicului, a informat duminică biroul procurorului statului Jalisco, potrivit Le Parisien

Mai mulţi locuitori din apropiere au raportat că un câine a găsit oase în interiorul unei ferme abandonate dintr-un cartier defavorizat al municipalităţii El Salto, la sud de Guadalajara, al doilea oraş ca mărime din Mexic. Cu ajutorul pompierilor şi a câinilor specializaţi, lucările de explorare au început joi şi „vor continua în următoarele zile până când anchetatorii vor exclude prezenţa a noi dovezi în fermă”, a precizat biroul procurorului.

Destin tragic: o fetiță de 9 ani a fost găsită fără viață, tatăl și mama vitregă au fost arestați

În ultimii trei ani, violenţele au crescut, potrivit autorităţilor, după fragmentarea acestui cartel şi pe fondul rivalităţii cu alte grupări criminale din statul vecin Guanajuato în traficul de combustibil furat. Pandemia de coronavirus nu a întrerupt ciclul violenţelor în Mexic: 3.000 de asasinate şi 78 femei ucise au fost înregistrate în martie, potrivit statisticilor oficiale, cel mai grav bilanţ lunar de la instalarea la putere a preşedintelui Andrés Manuel Lopez Obrador, ales în 2018.

Pe de altă parte, peste 60.000 de persoane sunt date dispărute, majoritatea după ce guvernul a lansat, în 2016, o ofensivă militară controversată împotriva traficului de droguri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.