Merkel și Macron, scrisoare către UE: „Pregătiți-vă pentru următoarea pandemie”

Angela Merkel și Emmanuel Macron au trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, intitulată: „Cum să vă asigurați că UE este pregătită pentru pandemie “. Scrisoarea a fost semnată și de liderii Danemarcei, Belgiei, Poloniei și Spaniei. Scrisoarea afirmă că ceea ce s-a întâmplat până acum ridică „îndoieli cu privire la cât de pregătită a fost UE pentru pandemie” și subliniază necesitatea unei „abordări europene comune pentru ca continentul să ajungă pregătit pentru un al doilea val al virusului și viitoarele crize pandemice”.

Prin urmare, se menționează soluții comunitare în multe domenii, de la cercetare la politici industriale. UE trebuie să garanteze o „aprovizionare suficientă” de medicamente esențiale, vaccinuri și protecții individuale. Se vorbește, de asemenea, despre coordonarea comunității pentru a găsi noi tratamente și vaccinuri.

„Dezvoltarea unui vaccin – scrie în scrisoare – este o sarcină uriașă și scumpă, o strategie europeană comună are o valoare mare”.

Fauci: „Pandemia încă nu s-a terminat „

De asemenea, în scrisoare se face referire la „orientări antitrust mai permanente în cazuri pandemice pentru a permite colaborări limitate și temporare între companii”. Mai mult, UE este îndemnată să depindă mai puțin de China, învățând să „găsească noi parteneri de afaceri care să reducă dependența de lanțurile de aprovizionare din fiecare țară”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.