Merkel: “2020 a fost cel mai dur an, vaccinul dă speranță”

2020 a fost „cel mai dificil an” din cei 15 ani de conducere, dar cancelarul german Angela Merkel consideră că începutul vaccinărilor împotriva coronavirusului va face din 2021 „un an de speranță”.

În discursul său de sfârșit de an Merkel a afirmat:

” Cred că nu exagerez când spun că fost atât de greu și nu am așteptat niciodată, în ciuda tuturor grijilor și a unui pic de scepticism, ca noul an să vină cu speranță . Alegerile parlamentare vor avea loc peste nouă luni iar eu mă nu voi  candida din nou”, spune Merkel, în vârstă de 66 de ani. „Prin urmare, probabil, este ultima dată când vă vorbesc în ajunul Anului Nou”, subliniază cancelarul.

“Pandemia cauzată de coronavirus a fost și este provocarea politică, socială și economică a secolului. Este o criză istorică care a cerut mult de la noi toți. Știu că acest lucru a necesitat o încredere incredibilă și răbdare din partea dumneavoastră va continua să necesite o demonstrație istorică de forță. Pentru aceasta, vă mulțumesc din suflet “, continuă Merkel.

Citește și Covid, Berlin va rămâne blocat până „după 10 ianuarie”

Cancelarul vrea apoi să mulțumească „nenumăraților oameni care ne-au ajutat viața să continue în timpul pandemiei”, citându-i pe cei care lucrează „în supermarketuri și transportatori de mărfuri, în oficii poștale, în autobuze și trenuri, în secții de poliție, în școli și grădinițe, biserici și chioșcuri de ziare “.

Pentru Merkel, „teoriile conspirației” cu privire la pandemia coronavirusului ”nu sunt doar false și periculoase, ci și cinice și crude pentru acele persoane aflate în doliu.” Referința se referă la negatorii mișcării Querdenker, care a condus mii de oameni pe străzi împotriva utilizării măștilor și a altor restricții impuse pentru a încerca să conțină răspândirea Covid-19.

Merkel își anunță apoi intenția de a se vaccina „când va veni rândul meu”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.