Megaraptor: fosilele unui dinozaur de 10 m lungime au fost găsite în Argentina

Paleontologii au găsit fosilele unui nou megaraptor în Patagonia, în sudul Argentinei. Megaraptorii au fost dinozauri carnivori mari, cu brațe lungi și gheare cu o lungime de până la 35 cm.  De asemenea, aveau picioare puternice și cozi lungi, ceea ce le făcea mai agile decât Tyrannosaurus rex și le permiteau să prindă dinozaurii erbivori. Noul megaraptor descoperit este unul dintre ultimii din grupul său, înainte ca dinozaurii să se extingă, spune echipa științifică, potrivit Reuters.

Oamenii de știință au descoperit vertebre, coaste și o parte din ceea ce ar fi fost pieptul și umărul  dinozaurului. Într-o declarație în limba spaniolă , echipa a spus că rămășițele datează de 70 de milioane de ani – spre sfârșitul „epocii dinozaurilor”.

Kawasaki, alarmă epidemică în rândul copiilor

Fernando Novas a declarat agenției de știri Reuters că „acest nou megaraptor pe care trebuie să-l studiem acum ar fi unul dintre ultimii reprezentanți ai acestui grup” înainte ca dinozaurii să dispară.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.