Medicul încurcă pacientele și face un avort unei femei greșite

Un medic din Coreea de Sud a efectuat un avort asupra unei femei, confundând-o cu o altă pacientă care, în schimb, a solicitat să se supună avortului. Victima aventurii dramatice era însărcinată în șase săptămâni și a mers la o clinică din Gangseo, un district din capitala Seul, pentru o injecție cu vitamine. După  puțin timp femeia era întinsă pe pat iar asistenta îi făcuse un un anestezic în locul  vitaminelor care îi fuseseră promise.

Un adolescent de 15 ani a fost găsit spânzurat: și-a luat viața din cauza unei dezamăgiri în dragoste

Medicul ginecolog s-a pus pe treabă și i-a efectuat avortul, iar femeia a fost externată. Câteva ore mai târziu, femeia căreia medicul îi făcuse avortul s-a întors  la clinică cu hemoragie. După primele clipe de haos, totul era clar: din cauza unui schimb tragic de identitate, femeia fusese supusă avortului în locul altei paciente. Poliția a anunțat ieri că a început o anchetă  pe 7 august. Atât medicul cât și asistenta ar putea fi acuzați de neglijență și vătămare.

„Și-au recunoscut vinovăția”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Avortul este ilegal în Coreea de Sud în conformitate cu legile actuale care se preconizează că vor fi modificate până la 31 decembrie 2020. Femeile care au avortat pot fi amendate și condamnate la închisoare. De asemena ți medicii care efectuează avorturi pot ajunge la închisoare. Excepție fac sarcinile iminente de avort, sarcinile în urma unui viol sau incest. Conform estimărilor Ministerului Sănătății din țară, există aproximativ 50.000 de avorturi efectuate anul trecut în Coreea de Sud, însă numărul este probabil să fie mult mai mare.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.