Medicii indieni au îndepărtat un rinichi de 7,4 kg dintr-un pacient

Se crede că este cel mai mare rinichi îndepărtat vreodată în India în condițile în care  un rinichi cântărește de obicei între 120-150g. Pacientul suferea de o afecțiune numită boală renală polichistică dominantă autosomală, care determină creșterea chisturilor peste tot în organ. Un medic implicat în operație a spus că rinichii mari sunt comuni la pacienții cu boala.

Cu toate acestea, dr. Sachin Kathuria, de la spitalul Sir Ganga Ram din Delhi, a spus că medicii, în general, nu vor elimina organul decât dacă există simptome de infecție și sângerare internă.

„Acest pacient a contractat o infecție gravă care nu răspundea la antibiotice, iar dimensiunea masivă a rinichilor a cauzat dificultăți de respirație a pacientului, așa că nu am avut de ales decât să o eliminăm”, a spus el.

Citește și Mâncau polistiren și tapet: două surori de 5 ani și un an salvate din casa ororilor

“Celălalt rinichi al acestuia este și mai mare”, a spus medicul pentru BBC. El a spus că cel mai mare rinichi conform Guinness World Records este de 4,5 kg, deși jurnalele de urologie aveau înregistrări ale rinichilor care erau chiar mai mari decât acesta. Unul din SUA cântărea 9kg, iar celălalt din Olanda, 8,7 kg.

Potrivit site-ului NHS, boala polichistică a rinichilor este o afecțiune ereditară comună , care provoacă probleme pacienților între 30 și 60 de ani. Aceasta determină deteriorarea funcției renale până când în cele din urmă se ajunge la  insuficiență renală.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.