Medicii atrag atenția asupra bolilor care sunt provocate prin puparea icoanelor. Care sunt acestea

 De fiecare dată când intră într-o biserică, credincioșii obișnuiesc să pupe icoanele. Dincolo de semnificația religioasă, medicii atrag atenția că acest gest poate favoriza transmiterea unor afecțiuni severe. Preoții spun că temerile doctorilor sunt neîntemeiate, icoanele având puteri vindecătoare.

Printre afecțiunile transmisibile prin salivă și ușor de contactat la sărutarea unei icoane se numără cele cauzate de stafilococi și streptococi. Salmonela, herpesul sau candidoza sunt câteva dintre exemplele medicilor.

Iată de ce nu trebuie să deranjați un bărbat care circulă cu bicicleta pe șinele de tramvai ? VIDEO

Medicii susțin că o condiție esențială în transmiterea acestor boli rapiditatea contactul cu icoana după o altă persoană. Cu cât au trecut mai multe minute de când o persoană care suferă de astfel de afecțiuni a sărutat icoana, cu atât riscul de a contacta o boală este mai scăzut. La fel de importantă este și cantitate de salivă lăsată acolo.

Specialiștii susțin că toate aceste afecțiuni pot fi îngrijorătoare dacă nu sunt tratate în timp util.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.