Medici fără frontiere: ”Situația în America Latină este îngrijorătoare, numerele sunt extrem mari”

Dacă în Europa situația coronavirusului pare să se îndrepte spre o concluzie, preocuparea rămâne mare în America Latină, cu referire specifică la Brazilia, unde numărul cazurilor a depășit un milion. Mai exact, cei infectați, actualizați pe 19 iunie, sunt de 1,04 milioane, cu o creștere în doar 24 de ore de 54771 pozitive. Țara sud-americană condusă de Jair Bolsonaro – care, deși totul continuă să considere inutile măsuri pentru a conține virusul -, ajunge să fie a doua în lume în numeroase cazuri, în spatele Statelor Unite ale lui Trump și înaintea Rusiei lui Putin.

Situația a scăpat complect de sub control în aceste realități, iar numerele o confirmă: din 8.500.398 de infecții globale, 44% dintre acestea privesc SUA, Brazilia și Rusia.

Medicii fără frontiere au dat alarma pentru situația în Brazilia:

„Situația la nivel național este catastrofală: teste insuficiente, personal de sănătate zecimat și în zonele îndepărtate, cum ar fi Amazonul brazilian  sistemul de sănătate se prăbușește. În fiecare zi, între 15 mii și 30 de mii de oameni se îmbolnăvesc și sute mor. Asistentele își pierd viața mai repede decât în ​​orice altă țară din lume: 100 în fiecare lună. ”

Vladimir Putin și-a tăiat din salar și le-a tăiat și tuturor funcționarilor publici

Medicii fără frontiere  subliniază în ce fel urgența în acest moment afectează în special cele mai sărace și indigene popoare. De îngrijorat este Amazonul rural, unde numărul de cazuri crește brusc, iar accesul la dispozitivele de protecție este foarte complicat.

 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.