Medic acuzat că a efectuat histerectomii inutile și a legat trompele uterine femeilor fără consimțământ: arestat

Un medic din Virginia a fost arestat săptămâna trecută pentru că a efectuat zeci de intervenții inutile la pacientele sale. Ginecologul Javaid Perwaiz, 69 de ani, ar fi îndepărtat utere fără niciun motiv sau ar fi practicat legarea trompelor uterine. Perwaiz a fost arestat și acuzat de fraudă în domeniul sănătății , conform documentelor depuse în districtul estic al Virginiei.

Conform rapoartelor mass-media locale, într-un caz, medicul ar fi spus unei femei că are nevoie de o histerectomie după ce,după părerea lui ar fi descoperit debutul iminent al unui cancer. Pacientul ar fi cerut o operație mai puțin invazivă, dar când s-a trezit, ar fi fost „traumatizată în descoperirea că Perwaiz a efectuat o histerectomie abdominală totală”. Mai mult în fișa medicală a femeii nu a existat niciun diagnostic de cancer.

Fetiță de 10 ani violată de fratele ei, rămâne însărcinată: mama nu știa ce se întâmplă

În alt caz, Perwaiz ar efectua o histerectomie la o femeie, deoarece suferea de „durere pelvină cronică, presiune și crampe persistente”. Femeia, totuși, ar fi spus că nu a arătat niciunul dintre aceste simptome și Perwaiz a avertizat-o doar despre posibilele consecințe, inclusiv cancerul, dacă nu ar fi fost supusă procedurii.

Între 2014 și 2018, ginecologul ar fi efectuat peste 500 de operații inutile. În prezent, medicul se află la închisoare.Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și InstragramLasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.