May Lee, femeia care la 99 de ani inca mai lucreaza la Departamentul de Finante din California

 May Lee merge la birou aproape în fiecare zi la ora 6 dimineața. Serviul ei este de mare responsabilitate: verifică dacă bugetul de stat al Departamentului de Finanțe din California este folosit bine. Povestea particulară constă în vârsta protagonistei: doamna Lee, o americană de origine chineză, a împlinit duminică 99 de ani și lucrează la Departamentul Sacramento din 1943. Ea a slujit zece guvernatori și a sărbătorit 76 de ani de serviciu onorabil.

Oficial ea a intrat la pensie în 1990, dar  Lee nu s-a retras niciodată: lucrează grats, ca voluntar, patru zile pe săptămână. “Să spunem că pot continua așa până la o sută de ani”, glumește femeia.

O tânără pierde în râu telefonul în care se aflau mesajele tatălui ei decedat: după 15 luni are parte de o surpriză

Povestea lui a fost spusă de un ziar local, “The Sacramento Bee”. Secretul longevității sale? “Legume”, explică ea, deși nu le place să le gătească și se duce adesea la restaurant. În realitate, adevăratul “truc”, explică ea, este că ea a stat pe scaun fosrte puțin timp. Înainte de a intra în birou, ea mergea în sus și în jos pe scări timp de o oră  pentru a îmbunătăți circulația în  sânge.

“Timp de cincizeci de ani nu am avut un scaun la birou, am lucrat întotdeauna în picioare, spune femeia.”

Mica de statură, mereu zâmbitoare, colegii o iubesc și nu doar din cauza vârstei ei: doamna May este considerată o enciclopedie vie, un expert în fiecare lege și un cititor avid care decupoează articole și le duce colegilor sprijinindu-se de un baston . Oferă tuturor sfaturi despre cum să-și  îmbogățească viața și să nu se plictisească. “Dacă ești întotdeauna ocupat, te bucuri mai bine de viață, spune Lee”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.