Maxima alerta de terorism la Roma, mesaj interceptat: ”Maine ma duc in cer”

Maxima alerta de terorism la Roma, mesaj interceptat: ”Maine ma duc in cer” 

Poliția din Roma au interceptat o convorbire telefonică al unui tânăr sirian: Mâine mă duc în cer” Acestă informație nu a fost oficial confirmată, dar a fost raportată de presa italiană  Corriere della Sera.

 

Agenții din capitală au o fotografie și o dată de naștere,dar numele nu este confirmat, deoarece pe Facebook ar avea trei profiluri. În nota emisă patrulelor, este necesară o atenție maximă, iar în caz de interceptare este necesară intervenția Digos.

 

Generalitățile sirianului nu au fost dezvăluite, scrie Corriere, pentru a nu pune în pericol controale preliminare. Secția de anti-terorism care se ocupă de investigații, a primit și sprijinul serviciilor secrete. Sirianul poate fi deja pe lista “suspecților” care sunt monitorizați în prealabil.

 

Fotografia în posesia  patrulelor ar arăta un băiat cu barbă, născut în Siria în 5 mai 1991. O imagine luată în Pariser Platz, în fața Poarta Brandenburgului din Berlin. O alegere simbolică poate. Același oraș unde, în 2016, un tunisian de 25 de ani, Anis Amri, a aruncat în aer un camion în mulțimea care era în vizită în una dintre piețele de Crăciun din districtul Charlottenburg, provocând 12 morți și 56 răniți.

 

Amri a fost interceptat și ucis în Italia, în Sesto San Giovanni (Milano), în timp ce căuta contacte ale unei presupuse rețele de susținători extremiști. Probabil aceeași rețea pe care suspectul sirian s-ar putea baza.

De Marius Oprea 

Te-ar putea interesa și Libia, GNA: Franta cu Haftar „pregătesc un nou atac asupra Tripoli”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.