Matreata: stresul unul dintre posibile cauze. Iata cum poti scapa de ea

Mătreața este o problemă larg răspândită în întreaga lume iar un studiu confermă că este o tulburare care tinde să afecteze mai ales populația masculină. În realitate, puțini știu că mătreața nu poate fi considerată o boală în sine: este, de fapt, o consecință care poate apărea din cauza unor patologii uneori foarte diferite una de cealaltă.

De exemplu, gândiți-vă la stres, un factor care se dovedește a fi adesea la rădăcina problemei

Să începem prin a spune că mătreața nu este decât o piele moartă care se detașează de scalp pentru a face loc celulelor “mai tinere” ale pielii. De obicei, această detașare are loc “în tăcere”, deoarece chiar și un duș este suficient pentru a curăța scalpul de aceste reziduuri mici ale pielii. Când mătreața devine mai consistentă, cu toate acestea, pot apărea cauze secundare, cum ar fi stresul.

Potrivit unor studii , de fapt, între cele două condiții există o corelație: în perioadele de stres și depresie organismul produce o cantitate mai mare de glucocorticoizi, hormoni care ar crea un habitat ideal pentru o ciuperca cunoscută sub numele de malassezia .

Această ciupercă, la rândul ei, ar favoriza creșterea de producție de celule a pielii, accelerând astfel numărul de celule noi .  Rezultatul este ușor de imaginat: producerea excesivă a pielii determină o eccelerare a căderii pielii moarte, creând matreata.

Alte cauze pot fi boli cum ar fi dermatita seboreică, eczema, tinea capitis, psoriazis și alergii.

Mai mult decât atât, trebuie subliniat faptul că, în funcție de diferitele cauze, este posibil să suferiți de două tipuri diferite de mătreață: grasă sau  uscată. Una dintre cele mai eficiente remedii împotriva acestei probleme este utilizarea produselor utile pentru tratarea scalpului în ceea ce privește pH-ul.

Există și câteva sisteme naturale care pot să lupta împotriva mătreței. Printre acestea se numără oțetul , uleiul de in și argila verde. Dar înainte de a folosi un remediu  trebuie să consultați întotdeauna un specialist, care va indica cu siguranță cel mai potrivit tratament în funcție de problemă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.