Măștile cresc umiditatea inhalată și acest lucru întărește sistemul imunitar

Măștile pe care le purtăm pentru a ne proteja de noul coronavirus au potențialul de a combate toate bolile respiratorii similare a COVID-19. Aceasta este ceea ce unii cercetători ai Institutului Național de Diabet și Boli Digestive și Rinice (NIDDK) din NIH au descoperit: umiditatea care se creează în interiorul măștii, odată inhalată, duce nu numai la un nivel mai scăzut de infecție pentru COVID-19, dar hidratează căile respiratorii în sine și acest lucru, potrivit cercetătorilor, favorizează în sine sistemul imunitar.

Așa cum a explicat Adriaan Bax, unul dintre autorii studiului publicat în Biophysical Journal , măștile tind să crească destul de marcat umiditatea care este inhalată și aceasta hidratează tractul respirator, atenuând și infecția cu COVID-19, gripa și alte boli similare.
În plus, așa cum se știe deja, aceste măști ne protejează de inhalarea oricăror picături din gura sau nasul cuiva care emite un strănut, o tuse etc.

Citește și Câte măști ar trebui să purtăm? Una sau două? Răspunsul vine din America

Potrivit comunicatului de presă, un nivel mai ridicat de umiditate promovează așa-numitul clearance mucociliar (MCC), un mecanism de apărare care elimină particulele dăunătoare din mucusul găsit în plămâni. Mai mult, un nivel mai ridicat de umiditate favorizează producerea unor proteine ​​particulare numite interferoni care tind să întărească sistemul imunitar și, prin urmare, să lupte împotriva virusurilor.
Nivelurile scăzute de umiditate, pe de altă parte, au efectul opus: compromit MCC și producerea de interferoni, ceea ce explică de ce infecțiile respiratorii sunt mai frecvente atunci când afară este mai frig.

Această cercetare susține importanța purtării măștii ca modalitate simplă, dar eficientă, de a proteja oamenii din jurul nostru și de a ne proteja de infecțiile respiratorii, mai ales în aceste luni de iarnă, când sensibilitatea la aceste virusuri crește”, explică Griffin P Rodgers, director din NIDDK.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.