Măști pentru surdo-muți, inițiativa care face înconjurul lumii

Măști pentru surdo-muți. Este ideea unei studente din Kentucky, Statele Unite, care, în mijlocul urgenței de coronavirus , s-a gândit și la oameni care citesc buzele și comunică folosind limbajul semnelor și expresiile faciale. Ashley Lawrence, acesta este numele tinerei, coase cu măști împreună cu mama sa, măști care au o parte transparentă din plastic în jurul gurii.

VIDEO Lacrimile unei asistente: „Suntem fără măști, America nu este pregătită pentru Coronavirus”

Aparent, sunt dispozitive de protecție ca multe altele, dar vă permit să priviți buzele celor din fața dvs., la cel puțin un metru distanță. Mama și fiica folosesc o mașină de cusut și apoi trimit măștile tuturor celor care au nevoie în State Unite, în prezent țara cu cel mai mare număr de infecții. Nu a brevetat nimic nou, dar a adaptat modele găsite pe internet și s-a pus în mașina de cusut în folosință:  „Măștile de acest tip există deja – explică tânărul de 21 de ani pe web- sunt confecționate cu țesătura folosită pentru măștile chirurgicale modificând modelul pentru a fi adaptat celor care citesc pe buzele sau care, în timpul comunicării folosesc limbajul semnelor. ”

Un instrument util pentru a înțelege ce spun un medic, o asistentă sau un farmacist.

Pentru a continua a le confecționa, Ashley are nevoie de materiale și a deschis o strângere de fonduri pe platforma GoFundMe. În perioada 31 martie – 2 aprilie, a strâns peste trei mii de dolari.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.