Maskne, noua boală cauzată de mască: cum să te aperi

Într-un efort de a încetini răspândirea COVID-19, purtarea unei măști de față a devenit parte a rutinei noastre zilnice. Acum este necesar în multe locuri publice, cum ar fi restaurante și magazine alimentare, ca o barieră împotriva noului coronavirus care se răspândește prin picăturile respiratorii.

Noua boală cauzată de mască se numește „ maskne ”: cuvântul derivă din fuziunea cuvintelor „mască” și acnee. Practic este o formă de acnee reactivă, cauzată de utilizarea prelungită a măștii împotriva coronavirusului.

Maskne nu provoacă pur și simplu coșuri.

De asemenea, poate duce la probleme cu pielea, inclusiv roșeață, umflături și iritații. Ceea ce ar cauza efectiv boala, se crede că este creșterea temperaturii , care la rândul său ar duce la o producție mai mare de sebum , cu o variație simultană a microbiotei pielii și formarea de papule și vezicule în locurile de aplicare a dispozitiv

Dacă sunteți îngrijorat de maskne, citiți mai departe. Vom explora cauzele potențiale, precum și modalitățile de tratare și prevenire a acesteia.

Cum se tratează maskne
Este esențial să purtați în continuare o mască de față, chiar dacă aveți maskne. Păstrarea gurii și a nasului acoperite este una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei din jur de COVID-19 .

Există mai multe moduri de a trata simptomele maskne. Să aruncăm o privire mai atentă la fiecare pas.

Spălați-vă fața în mod regulat
În timpul pandemiei, continuați rutina obișnuită de îngrijire a pielii pentru a vă menține pielea sănătoasă.

Aceasta include spălarea feței 😮 dată dimineața, o dată înainte de culcare
și după ce transpirați sau purtați masca. Când vă spălați fața, folosiți apă călduță și ștergeți fața cu un prosop curat. Evitați să vă frecați pielea, deoarece aceasta poate provoca iritații.

Un produs de curățare delicat poate ajuta la eliminarea excesului de sebum, transpirație și bacterii. Evitați produsele de curățare care conțin alcool sau parfum. Aceste ingrediente pot provoca iritații și pot îngreuna vindecarea simptomelor.

Dacă masca dvs. este mai severă, încercați un produs de curățare medicamentos cu peroxid de benzoil sau acid salicilic .

Dacă aveți o piele sensibilă, întrebați-vă medicul sau dermatologul despre cel mai bun tip de produs de curățare medicamentos pentru pielea dumneavoastră.

Sursa: Healthline

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.