Mașina prea murdară? Amenzi piperate: până la 270 de euro

Ai mașina prea murdară ? Riști o amenda foarte mare . De fapt, poliția a decis că, de acum înainte, șoferii care nu își spală în mod corespunzător vehiculul vor fi sancționați cu amenzi care ar putea ajunge chiar la 448 de dolari . O surpriză amară pentru cetățenii din New South Wales, unul dintre statele care alcătuiesc Australia.

Dar este doar un exces de zel igienic ? Desigur că nu. Noua dispoziție, de fapt, va servi pentru a evita ca plăcuțele de înmatriculare să nu fie niciodată atât de murdare încât să fie ilizibile.

Citește și O fetiță de 8 ani, a murit de septicemie după ce mama vitregă a forțat-o să bea apă din toaleta murdară

Pe de altă parte, agenții de poliție trebuie să poată identifica întotdeauna plăcuțele de înmatriculare ale unui vehicul pentru a-și face treaba. Așa că au venit cu această nouă inițiativă, anunțând pe Facebook că infractorii riscă să plătească  pentru nepăsare și neglijență. Dacă nu spălați în mod corespunzător mașina ar putea costa sute de dolari australieni (aproximativ 450) și pierderea a trei puncte din permis. Inutil să vă spun că decizia oferită de Poliția din Noua Țara Galilor de Sud au împărțit cetățenii din sud-estul Australiei în două tabere.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.