Masaii: evacuări și violențe împotriva triburilor pentru a face loc a safariurilor de lux

Masaii sunt evacuați din ce în ce mai mult de pe pământurile strămoșești pentru a promova turismul de safari.

Satele sunt reduse în  cenușă, iar localnicii ar putea muri de foame și de sete. Acesta este rezultatul unui nou raport al Institutului Oakland, un centru american de studiu.

 

Situația nu este deloc ușoară, se știe asta de ceva timp. De ani de zile, Survival International documentează situația dificilă a Masailor, așa-numiții copii Savanei  care locuiesc în regiunea Loliondo din nordul Tanzaniei și periodic suferă din cauza violenței și a evacuărilor.

Potrivit raportului, Masaii sunt sub atac:

Satele le sunt arse, primesc intimidari, sunt arestați, bătuți și suferă de foame deoreace le este împiedicat  accesul la pășuni și bazine de apă. În Tanzania, turismul asigură venituri de două miliarde de dolari pe an. Vorbim în special despre două companii străine care au un impact devastator asupra Masai.

 

Primul este Tanzania Limited Conservation (TCL), un safari condus de proprietarii Boston Safari Outfitter Thomson, cealaltă,Otterlo Business Corporation cu sediul în Emiratele Arabe Unite, care organizează excursii de vânătoare pentru familia regală și oaspeții din țara lor.

 

În ultimii ani, mii de animale rare au fost ucise și pentru a face loc companiilor. Mulți au fost arestați pentru că au vorbit despre dificultățile cu care se confruntă.

Losing the Serengeti: The Maasai Land that was to Run Forever ( losing-the-serengeti), dezvăluie complicitatea dintre funcționarii guvernului tanzanian și companiile străine care folosesc legi de conservare pentru a evacua Maasai și să le limiteze în zone din ce în ce mai mici.

 

“Pe măsură ce turismul continuă să crească în economia tanzaniană, safariuri și parcuri au devastat viața localnicilor”, se arată în raport.

Acest proces a început în anii 1950, când o serie de legi privind conservarea naturii au dus la declinul triburilor indigene. Rezultatul este răspândirea foametei și a bolii printre masai, în special în rândul copiilor.

De Andreea Sas

Te-ar putea interesa și Dorothy, la 12 ani vândută cu 20 de euro: este deja mama a cinci copii

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.