Masacrul femeilor inrobite si ucise din Amazon, despre care nimeni nu vorbeste

În Amazon, are loc un adevărat masacru ale cărui victime sunt femeile indigene, care au devenit sclave și apoi ucise de lobby-uri. Se vorbește că ar fi  mii de victime pe an, este denunțul Vaticanului.

Nimeni nu vorbește despre asta nici chiar  statele din America de Sud care afectate de această problemă (Brazilia, Bolivia, Peru, Ecuador, Venezuela, Columbia) se prefac că nu aud. Și totuși, mii de femei indiene  sunt victime ale violențelor, înrobite și ucise în Amazon în fiecare an.

Vulcanul Merapi a erupt de două ori: coloana de cenușă înaltă de 6 km provoacă panică printre locuitori

Prezența acestui masacru a fost scris negru pe alb de către Instrumentum laboris al Sinodului de pe Amazon, documentul pregătitor elaborat de Vatican cu ocazia numirii programate pentru toamna următoare:

Spun despre femei:

“Ele sunt cele mai vulnerabile la amenințările din sectoarele agroindustriale și cele care exploatează ilegal minerale, lemn și alte resurse naturale. Sunt, de asemenea, victime ale traficului de droguri, ale mega proiectelor de infrastructură cum ar fi centralele hidroelectrice și autostrăzile internaționale, precum și activitățile ilegale legate de modelul de dezvoltare extractivă “.

 

“Riscul de violență împotriva femeilor acestor popoare a crescut datorită prezenței coloniștilor, a comercianților de cherestea, a soldaților, a angajaților companiilor miniere, în special a bărbaților. În unele regiuni ale Amazonului, 90% dintre persoanele indigene ucise în populații izolate au fost femei. Asemenea violențe și discriminari au un impact grav asupra capacității acestor popoare indigene de a supraviețui, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere spiritual și cultural “.

Aceste femei, printre altele, sunt adesea adevărate luptătoare, pregătite să-și protejeze cu curaj teritoriul și cultura lor de fixatori fără scrupule care exploatează toate resursele Amazonului, inclusiv populațiile. Femeile din toate generațiile protestează împotriva forajării industriei petroliere, a defrișărilor din pădurile tropicale, a deșertificării, a exploatării aurului etc.

Ucisă cu lovituri de topor de către tatăl ei pentru că s-a întors prea târziu acasă

Se vorbește despre violența reală împotriva femeilor, de fapt, s-a născut o adevărată filială de prostituție în care, printre protagoniștii nevinovați, ar exista și fetițe sclave sau adolescenți.

Pentru acestă situație dramatică de vină este și reducerea bugetului pentru protecția terenurilor indienilor, care, fără îndoială, a facilitat invazia acestor teritorii. Prin urmare, Vaticanul cere guvernelor să garanteze “resursele necesare pentru protecția eficientă a popoarelor indigene izolate “.

Are cineva cu adevărat grijă să garanteze demnitatea și drepturile omului ale femeilor care sunt la fel de vulnerabile, pe cât sunt puternice și curajoase? Sau vor trebui să se descurce singuri?

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.