Masacrul din Berlin, un un egiptean expulzat din Italia: a avut contact cu teroristul Anis Amri

Carabinierii din Reggio Calabria au aplicat decretul de expulzare din motive de siguranță publică împotriva unui egiptean de 43 de ani care locuia în Marina di Gioiosa Jonica, în zona Reggino. Conform investigațiilor, bărbatul a început un proces de radicalizare încă din 2015 având contacte cu tunisianul Anis Amri, atacatorul care a masacrat piața de Crăciun din Berlin în 2016.

Piața Breitscheidplatz a fost scena evenimentelor dramatice de la 19 decembrie 2016, când un camion a intrat în mulțime, ucigând 12 persoane. Atacatorul de atunci, Anis Amri, a fugit în Italia, unde a fost găsit și împușcat mortal de polițiști.

Bărbatul egiptean a fost eliberat în martie, după o perioadă de detenție în închisoarea Catanzaro, timp în care, potrivit investigațiilor, a amenințat cu moartea un magistrat și și-a exprimat dorința de a efectua un atac terorist atunci când va fi eliberat din închisoare, scrie presa italiană TgCom24.

Cecenia, unde persoanele infectate cu coronavirus sunt considerate teroriste

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.