Masacrul de la moscheea Christchurch: criminalul fascist a fost condamnat la închisoare pe viață

Un rasist, un fascist, un supremacist alb. Acum Brenton Tarrant, australianul în vârstă de 29 de ani care a ucis 51 de oameni în martie 2019 și a rănit alte 40 de persoane în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, a fost condamnat la închisoare pe viață, fără posibilitatea de libertate condiționată. Aceasta este o hotărâre fără precedent în istoria juridică a țării. „A fost brutal și fără milă, a acționat într-un mod inuman”, a spus judecătorul Cameron Mander.

Un afiș funerar special: decedata arată degetul mijlociu. Rudele: ”Fotografia o reflectă, era originală”

Tarrant a fost găsit vinovat de 51 de crime, 40 de tentative de omor și un terorist.  În ultimele trei zile, judecătorul Mander a auzit mărturiile a 91 de persoane, inclusiv răniți, martori și familii ale victimelor. „Crimele dumneavoastră – a adăugat el, adresându-se acuzatului – sunt atât de rele încât, chiar dacă rămâneți în închisoare până la moarte, nu v-ați executat pedeapsa”. Procurorul Mark Zarifeh, subliniind că Tarrant „a fost motivat de o ideologie rasistă și xenofobă adânc înrădăcinată”, l-a numit „cel mai rău criminal din istoria Noii Zeelande”.

După sentință, premierul neozeelandez, Jacinda Ardern, a declarat: “Trauma este greu de depășit, iar astăzi sper că este ultima dată când trebuie să auzim sau să pronunțăm numele teroristului care este responsabil pentru ea . Merită o viață de liniște totală  și absolut “.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.