Masacru în ziua de Crăciun: 35 de civili au murit într-un atac jihadist în Burkina Faso

Un atac jihadist în Burkina Faso, într-o tabără militară din nordul țării, a provocat cel puțin 35 de morți . Conform primelor informații, printre victime s-ar număra și 7 soldați ai bazei, care se află în Suem, iar bilanțul victimelor nu este încă definitiv, dat fiind că se pare că zeci de teroriști au murit și ei. Un adevărat masacru în ziua de Crăciun

În momentul de față, știrile sunt fragmentate, iar informațiile cunoscute au fost comunicate de surse militare și de președinție, care au declarat: „ Acest atac barbar a avut ca urmare moartea a 35 de civili, majoritatea femei ” , a declarat președinte Roch Kaborè. Ar fi fost un atac terorist împotriva detașamentului de Arbinida, în extremitatea nordului țării.

Citește și Violența sexuală împotriva femeilor din India: „Nu s-a schimbat nimic”

Surse militare spun că forțele armate din Burkina Faso ar fi răspuns la atac folosind și sprijinul aerian și reușind să neutralizeze aproximativ 80 dintre teroriști, după cum a declarat Statul Major General al Armatei. Atacul s-ar fi produs în provincia Soum , o zonă care se învecinează cu Mali, care în ultima vreme a fost adesea vizată de grupări jihadiste armate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.