Mărturia unui prizonier: iată cum se trăiește în închisorile din China

Sistemul închisorilor din China nu oferă niciun discount. Nu există nici o compasiune pentru prizonierii care sunt forțați să-și execute greșelile într-o atmosferă militară rigidă. Cine face greșeli plătește, până în ultima zi. Desigur, justiția chineză a fost acuzată în repetate rânduri că este aproximativă și că este un instrument al celor puternici. Dar în ultimii ani a reușit să elimine corupția. Metoda corectă sau greșită?

Pentru a reconstrui modul în care funcționează închisoarea chineză,  Robert Rother, un fost deținut german a povestit ce se întâmplă în spatele gratiilor. El a fost închis din 2011 până în decembrie anul trecut. Odată afară, Rother și-a spus experiența terifiantă la Der Spiegel.

Îi cere vecinei să-i țină cutia cu jucăriile sexuale. Din cauza mirosului femeia deschide cutia și are parte de un șoc

Omul a locuit în Shenzen începând cu anul 2004, unde a gestionat diverse afaceri, inclusiv gestionarea capitalului care i-au fost atribuite de către câțiva investitori. Brusc, în mai 2011, Robert a fost arestat de doi polițiști în timp ce se afla într-un bar. Motivul?   21,3 milioane de dolari au dispărut din conturile unor investitori.  Robert s-a declarat imediat nevinovat.

Dar autoritățile nu au fost interesate de versiunea lui Rother și a fost ținut  în cazarmă timp de 19 ore fără să doarmă.  A fost condamnat la 8 ani de închisoare.  Rother este transferat la închisoarea Dongguan. Poliția îi traduce numele în Luozi Luobote și îi atribuie un număr de închisoare: 27614.

Dialogul dintre gardieni și prizonieri este în numele respectului militar. Dacă prizonierii vor să vorbească cu polițiștii, trebuie să-și închidă pumnii, să-și ridice mâinile și să rostească: “Gardă onorabilă, eu sunt prizonierul X”. Ulterior, ei sunt forțați să îngenuncheze și să explice cererea lor.  Rother a petrecut prima lună într-o celulă cu capacitatea de 18 prizonieri, în care erau înghesuiți aproximativ patruzeci. Fără baie: doar o gaură în podea. Miros mirositor, igienă inexistentă. Vara nu se respira iar iarna se îngheța de frig.  Într-un cuvânt: iad pe pământ.

Viața de zi cu zi a deținuților este monotonă, dar obositoare. Deținuții se trezesc la ora 5.30. Micul dejun este alcătuit dintr-o orez  și legume. La 6.50 – spune Rother – prizonierii pleacă într-un marș în șir indian la fabrica unei clădiri situate în interiorul închisorii. Aici lucrează sub stricta supraveghere a gardienilor, care îi pedepsesc și bat  pe cei care “nu urmează ritmul”.

Italia, cazul badantei Olga Iacob, care și-a închis bebelușul mort în valiză

Nouă ore de lucru pe zi, de la ora  7:00 până la ora 18:00 ore și o scurtă pauză de prânz la ora 12. Nu lipsesc nici pedepsele fizice și nici torturile. Cea mai comune: scaunul de fier. În această pedeapsă prizonierul este legat și ținut zile sau săptămâni într-o anumită poziție, până la pierderea sensibilității membrelor. Puțini sunt capabili să reziste în condiții simile, astfel încât suicidul este larg răspândit. Mai sunt și alte torturi: șocuri electrice, spray piper  direct pe răni. După ce au teminat cu torturile, deținuții sunt trimiși înapoi în celulă având un carton agățat de gât pe care este scris: Mi-e rușine de ceea ce am făcut”.

Mărtuira lui Rother este o altă plângere împotriva Chinei.  Autoritățile, la rândul lor se apără spunând  că acuzațiile anumitor prizonieri sunt doar exagerări.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.