Maroc, tânără condamnată la un an pentru avort ilegal și „sex în afara căsătoriei”

Jurnalista Hajar Raissouni a fost arestată la ieșirea din clinică, fiind acuzată că a practicat un avort ilegal și că a făcut sex cu iubitul ei în afara căsătoriei. Ea neagă și definește aceste acuze împotriva ei  „un act politic”. Ea a fost condamnată la un an de închisoare de către instanța din Rabat, sub acuzația (întotdeauna respinsă) de avort ilegal și „ relații sexuale în afara căsătoriei ”

S-a întâmplat în Maroc, jurnalista Hajar Raissouni în vârstă de 28 de ani a fost arestată și condamnată împreună cu iubitul ei sudanez, un profesor de 40 de ani, Rifaat al Amine și ginecologul, care ar fi practicat avortul. Toți condamnați. Cu ei au mai fost arestați și un anestezist ( căruia i s-a interzis să profeseze de cel puțin un an) și un asistent medical. În timpul procesului Raissouni a negat că ar fi avut un avort declarând că a fost tratată în spital pentru o pierdere de sânge internă, mărturie susținută și de medicul său, care nu va putea să-și îndeplinească atribuțiile până la sfârșitul pedepsei cu închisoarea și va fi obligat să plătească. o amendă de 500 de dirhami (corespunzând la aproximativ 50 de euro).

Țărâmul plăcerilor. Kandapara: bordelul burghez al prostituatelor minore / FOTO

Tânăra de 28 de ani,  a fost arestată pe 31 august în timp ce ieșea dintr-o clinică din Rabat.  Potrivit acuzării, femeia a suferit o întrerupere de sarcină ilegală, în timp ce ea a susținut întotdeauna cu fermitate că a fost la spital pentru o hemoragie. Mai mult, femeia a fost supusă uneui control  ginecologic  fără consimțământul ei, definită de avocatul ei drept „o umilință echivalentă cu tortura ”.

În urmă cu câteva zile, în Le Monde, aproximativ 300 de intelectuali au semnat un apel pentru a cere eliberarea ei, iar într-un manifest, publicat de mai multe ziare marocane, sute de femei s-au declarat „în afara legii”, mărturisind public că au încălcat așa-zisa ”lege a avortului”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.