Marijuana pentru a preveni Coronavirusul? Primele rezultate importante ale unui nou studiu

O echipă de cercetători canadieni de la Universitatea Lethbridge din Alberta a lansat un nou studiu, dintre care primele rezultate au fost publicate în revista Preprints, pentru a se înțelege dacă există anumite tulpini de canabis care pot fi folositoare în prevenirea infecției cu SARS-CoV-2. Lucrând în colaborare cu experții companiilor Pathway Rx, au identificat o duzină din aproximativ 400 de tulpini diferite analizate. După cum a subliniat CEO-ul Pathway RX, Igor Kovalchuk, „Extractele de cannabidiol (CBD), principala componentă non-psihoactivă a marijuanei, ar putea ajuta la reducerea numărului de receptori folosiți de coronavirus pentru a intra în corp cu 70 %”.

Avertisment ! Clorochina crește riscul de mortalitate. Studiul

Dar drumul este încă lung: va fi nevoie de efectuarea unei serii  complete de alte studii clinice  înainte de a putea fi adoptate cu adevărate terapiile pe bază de canabis. Autorii studiului consideră însă că, având în vedere „situația epidemiologică dezastruoasă și în curs de dezvoltare rapidă”, este necesar să se ia în considerare fiecare „oportunitate terapeutică posibilă. Ne gândim să folosim extracte de CBD în apa de gură, inhalatoare sau capsule de gel. Ar fi o soluție eficientă și cu costuri reduse. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, Instragram  și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.