Marea Egee, cutremur de 5,1 pe scara Richter

Momente de panică în Grecia, unde în noaptea dintre 26 și 27 septembrie s-a înregistrat un cutremur de 5,1 pe scara Richter în întinderea mării de pe coasta Muntelui Athos. Potrivit seismologilor, cutremurul s-a produs la 137 de kilometri sud-est de orașul Kalamaria , în regiunea Macedoniei Centrale, în timp ce hipocentrul ar fi situat la aproximativ zece kilometri adâncime sub pământ.

Citește și Neagă coronavirusul și pleacă în vacanță fără mască. Acum este în terapie intensivă: „Nu faceți ca mine” ( video )

Potrivit informațiilor  din Grecia, cutremurul nu ar fi cauzat daune sau răniți pentru moment , dar adâncimea redusă a epicentrului ar fi putut însemna că mulți l-au simțit de-a lungul coastelor elene. Cutremurul a avut loc nu departe de regiunea autonomă a Muntelui Athos, o republică teocratică formată din douăzeci de mănăstiri ortodoxe și locuită de aproximativ 1.500 de călugări. Una dintre particularitățile zonei în care accesul femeilor este că este total interzis.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.