Marea Britanie: un judecator a obligat o tânără cu handicap să avorteze împotriva voinței sale

O sentință care a făcut mult scandal atât în opinia publică britanică cât și internațională . Un judecător a forțat o tanără cu handicap în vârstă de 25 de ani să avorteze împotriva voinței sale. De fapt, tânăra și mama ei erau în favoarea sarcinii, dornice să o ducă până la capăt.  Cu toate acestea, judecătoarea a decis: tânăra 25 de ani are capacitățile mintale ale unui copil și, prin urmare nu poate duce sarcina până la sfârșit, informează Guardian. Fata era însărcinată în 22 de săptămâni.

Citește și Băiețel de 9 ani torturat și decapitat de mamele sale: „era o povară economică”

Tânăra cu handicap și-a exprimat în mod explicit dorința de a avea un copil.  Viitoarea bunica a garantat că va avea grijă atât de fiica și cât și de nepoata ei. Cu toate acestea, Nathalie Lieven, judecătoarea Curții de Apărare din capitala britanică, nu a vrut să audă nicio explicație punând în execuție sentința și precizând că decizia a fost luată în “interesul” mamei “și nu al societății”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.