Marea Britanie, studiul de șoc: “Unul din trei spitalizați moare, este letal ca și ebola”

Coronavirusul a lovit puternic Marea Britanie iar acest studiu confirmă că pe baza datelor oficiale privind infecțiile și decesele, se estimează că o treime din pacienții internați au murit. Rata de letalitate Covid-19, revizuită de studiu, ar avea aceeași valoare ca ebola.

Datele oficiale au permis deja să se constate că Marea Britanie este a treia țară din lume în ceea ce privește rata mortalității de coronavirus, după Italia și Statele Unite. Potrivit Independent, studiul a fost realizat pe 16.749 de pacienți internați în 166 de spitale diferite, de la începutul lunii februarie până la mijlocul lunii aprilie. Rezultatele pot oferi indicații utile asupra pericolului virusului.  Aproape jumătate dintre pacienții spitalizați erau în stare bună de sănătate și nu aveau alte patologii cum  sunt diabetul, astmul, hipertensiunea și alte boli ale inimii și plămânilor.

OMS: „Trebuie să fim pregătiți pentru al doilea sau al treilea val al virusului”

Din totalul pacienților spitalizați considerați de studiu, 49% s-au vindecta, 33% au murit și 17% sunt încă spitalizați. Calum Semple, directorul studiului și profesor la Universitatea din Liverpool, a emis un avertisment: „Există încă persoane care cred că efectele Covid-19 sunt cele cu o gripă  dar, din păcate, nu este așa, este o greșeală.  În ciuda celor mai bune îngrijiri și atenții posibile, cei care ajung în terapie intensivă riscă mai mult ca sigur să moară.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.