Marea Britanie, scandal în gimnastică: abuzuri și violențe împotriva sportivilor

Abuzuri și violențe fizică și mentală, obsesia pentru greutate și abuzul constant de putere sunt elementele unei „culturi a fricii” care guvernează în gimnastica de elită în Marea Britanie de ani buni . Plângerea, detaliată cu  numeroasele mărturii ale foștilor sportivi, a fost povestită de BBC într-un documentar destinat să creeze multe controverse. Și asta a forțat deja însăși gimnastica britanică să înceapă o anchetă independentă.

Sportivii britanici, potrivit plângerilor, au fost victime ale abuzurilor și interdicțiilor (începând cu interdicția de a mânca), abuzuri de calmante, dar uneori forțați să trăiască cu durere și după ce s-au  rănit. Un portret al lumii gimnasticii similar cu cel al Statelor Unite descris în documentarul „Atletul A”, lansat pe Netflix.

Olanda, descoperite „camere de tortură” ascunse în containere

Printre primii care au raportat violența în Marea Britanie a fost fosta gimnastă Nicole Pavier, care a povestit cum greutatea ei, chiar și după ani după retragere, a rămas ca o ciumă în care se cântărea în fiecare zi (chiar mai multe ori). Pavier, care acum are 24 de ani, a raportat camerelor de televiziune BBC că a devenit bulimică la vârsta de 14 ani, cu trei ani înainte de a se retrage din gimnastică, când acum a devenit o persoană „complet goală”, forțată să trăiască cu „teroarea de a se îngrășa”

“Abia astăzi că sunt adult – a spus ea – pot înțelege consecințele pe termen lung ale acelei perioade, de la tulburări de alimentație la dureri cronice, de la coșmaruri constante până la a nu mă simți niciodată bine cu mine”. O mărturie care a determinat-o pe directorul general al federației, Jane Allen, să promoveze o anchetă internă “deoarece comportamentele pe care le-am cunoscut în ultimele zile sunt complet contrare standardelor noastre de siguranță și nu pot fi în niciun fel justificate “.

„Se transformă în piatră”: viața de chin al unei fetițe de 7 ani din cauza unei boli genetice

Poveștile fetelor vorbesc și despre pedepse, sub formă de antrenamente suplimentare pentru sportivii care au fost surprinși să mănânce între mese sau de ședințe forțate în sala de sport, precum și pentru gimnastele care încă se recuperează în urma unei accidentări. Coerciții care, potrivit victimelor, au condus la daune psihologice persistente, forțând astăzi fetele să trăiască cu anxietate și depresie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.