Marea Britanie : risc de expulzare pentru cetățenii UE cu condamnări penale

Expulzii posibile pentru cetățenii UE care au avut condamnări penale sau infracțiuni minore repetate din Regatul Unit . Acesta este anunțul ministrului de interne. Până în prezent, cetățenii UE puteau fi expulzați sau respinși numai dacă reprezentau o amenințare concretă și nu cu privire la evenimentele care au avut loc în trecut.

Potrivit  Priti Patel, șeful dicasterului Home Office : „De prea mult timp, legile Uniunii Europene au permis intrarea în țara noastră a criminalilor străini, care abuzează de valorile noastre și ne amenință viața. De la 1 ianuarie 2021, libertatea de mișcare a UE se va încheia pentru ei, iar Marea Britanie va fi o țară mult mai sigură , datorită controalelor noastre la frontieră: infractorii europeni vor fi tratați ca toți cei din alte țări “.

Citește și Autocertificare: formularul care a revenit în Italia, valabil pe tot teritoriu

Perioada de tranziție va fi, prin urmare, până la sfârșitul anului 2020, o perioadă în care cetățenii Comunității Europene pot fi expulzați numai dacă sunt considerați o amenințare clară.

De la 1 ianuarie schimbarea: toți cetățenii europeni care au o pedeapsă de peste 1 an de închisoare nu vor putea intra în Regatul Unit, cetățeni care, dacă sunt deja în Regatul Unit, pot fi expulzați oricând. Pentru cei care au primit pedepse mai mici de un an de închisoare, există posibilitatea unei evaluări care va fi diferită în funcție de caz și pentru care va fi luată în considerare prezența sau absența legăturilor de familie în Regatul Unit .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook,  Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.