Marea Britanie, primul caz de pierdere bruscă a auzului legat de Covid

Covid-19 poate provoca o bruscă pierdere a auzului . De la începutul pandemiei, unul dintre cele mai frecvente simptome ale virusului a fost pierderea mirosului și a gustului , care persistă chiar și după vindecare. Cu toate acestea, acum se pare că boala poate implica și canalul urechii. Primul caz confirmat a fost înregistrat în Marea Britanie .

Pierderea bruscă a auzului este un fenomen mai puțin rar decât s-ar putea crede: există aproximativ 160 de cazuri la 100.000 de persoane în fiecare an. Cauzele pot fi foarte diferite unele de altele, inclusiv infecții virale, cum ar fi o gripă simplă sau Covid-19 . Alarma a fost declanșată de un grup de medici din Regatul Unit , care într-un articol publicat în revista BMJ Case Reports a ilustrat dinamica unui caz de acest gen.

Citește și Coronavirus, studiu: cei care nu folosesc masca au capacități cognitive reduse

Pacientul, un bărbat în vârstă de 45 de ani cu astm , a suferit pierderi bruște de auz după ce a fost tratat pentru Covid-19 cu medicamente precum remdesivir și unii steroizi, precum și transfuzii. Bărbatul, până la externare, nu înregistrase nicio problemă de auz. Numai acasă, după câteva zile, a început să sufere de pierderea auzului, cu un sunet în ureche și ulterior pierderea auzului completă.

Bărbatul  a fost tratat cu tablete de steroizi și situația s-a ameliorat. Medicul otorinolaringolog, investigând cauzele problemei, nu ar fi găsit nicio altă origine decât infecția cu Covid-19 .

Conform celor raportate de medicii englezi, nu ar fi un caz izolat. Chiar și în corpurile unor pacienți care au murit după infecția cu Covid-19 s-a descoperit că virusul a atacat urechile și, în special, celulele care acoperă urechea medie.

Deja în primele luni ale pandemiei, un studiu efectuat pe 20 de pacienți asimptomatici fără probleme de auz anterioare a arătat că capacitatea lor auditivă sa deteriorat. Prin urmare, în cele mai grave cazuri ajungem la otită acută și la pierderea auzului completă .

Citește și Coronavirusul și efecte asupra creierului: povestea profesorului care a supraviețuit infecției

Nerespectarea simptomelor ar putea face ca această problemă să treacă de la temporară la permanentă . În astfel de cazuri este nevoie de tratamentul necesar pentru a recâștiga abilitățile auditive.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.