Marea Britanie: miniștrii au fost avertizați încă de anul trecut despre riscul unei pandemii cauzate de Coronavirus

Un document citat de The Guardian dezvăluie că încă din 2019, miniștrii britanici fuseseră informați despre riscurile unui posibil virus pandemic și consecințele sociale și economice „potențial catastrofale”. Printre semnatari se află și Sir Patrick Vallance, una dintre cele două cele mai înalte autorități medicale ale  Reginei Elisabeta.

Miniștrii britanici au fost avertizați asupra riscului de coronavirus deja de anul trecut, când li s-a spus să se aprovizioneze cu măști ”: acest lucru a fost dezvăluit de un document citat de Guardian , care vorbește despre o pandemie care „ ar putea costa zeci de mii de vieți ”.

Punctele cheie ale documentului sunt următoarele:

*Pandemia se va manifesta până în trei valuri .
*50% din populație va fi infectată.
*O pandemie ar putea duce la 65.600 de decese.
*Costul potențial pentru Marea Britanie ar putea fi de 2,35 miliarde de lire sterline (peste 2,6 miliarde de euro).
*Poate dura ani pentru recuperarea serviciilor de sănătate și de îngrijire socială.
*Populația ar fi extrem de indignată dacă guvernul nu va reuși să o gestioneze corect.

Revelația The Guardian vine într-un moment în care numărul morților de Covid 19 din Marea Britanie se îndreaptă către 20.000. Nu este clar dacă Theresa May sau Boris Johnson erau prim-miniștri la momentul prezentării documentului. Parcurgând peste 600 de pagini, se precizează de mai multe ori  un focar de coronavirus, citând Sars și Mers.

Sursa: The Guardian

China, 11 milioane de oameni se întorc în carantină: Coronavirusul „importat” de o studentă

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.